Het mooie weer komt eraan dus tijd om de BBQ klaar te zetten.
Mooie stukken vlees verdienen mooie wijn.
Mijn tip voor bij de BBQ is de Carmenere. Een druif die zijn oorsprong heeft in Frankrijk, maar tegenwoordig groot is in Chili.
Dat komt door de grote plaag van druifluis in de 19e eeuw die in Frankrijk grote schade heeft aangericht.
De Carmenere doet het zo goed in Chili ,dat de druif tegenwoordig garant staat voor kwaliteitswijnen in dat land.
Nu heeft Lidl sinds deze week deze prachtige wijn in het assortiment!
Een afschuwelijk etiket ( dieren op etiketten verbloemen vaak armoedige wijn ) , maar in dit geval is de inhoud van de fles leuk!
Afkomstig uit de Valle Central, de grootste wijnregio in Chili. Gelegen rondom de hoofdstad Santiago. Wijnhuis is Viajero en dit betreft een zogenaamde coöperatieve wijn. Meerdere wijnboeren maken samen deze wijn. Goedkoper dus, ook voor de consument.
In de neus gestoofd donker fruit , natte aarde, specerijen, drop. Afdronk heeft mooie zuren en tannines. Wederom donker fruit, drop, vanille en hout.
Een stevige jongen die weerstand kan bieden aan zo’n stoere T-bone van de BBQ 🙂
Mijn eindcijfer : 7,5
( suggestie en beoordeling betreft een Carmenere van Lidl, uiteraard kan een Carmenere van een ander wijnhuis of winkel ook )
Wijnhuis: Viajero
Druif: Carmenere
Land/regio: Chili / Valle Central
Gekocht bij : Lidl voor €4.99
Naast Carmenere is een tip voor de BBQ ook: Shiraz uit Australië of Malbec uit Argentinië.