Santa Cecilia Sauvignon Blanc – Colombard

Viva Mexico!
Niet alleen Tequila en bier worden hier gemaakt, maar ze hebben zeker ook een heleboel wijngaarden.
De eerste tekenen van wijnbouw in Mexico stammen uit het jaar 1522 tijdens de tijd van de Spaanse Conquistadores.
Spanjaarden hebben een lange geschiedenis met het drinken van wijn , dus de kolonisten wilden ook graag lokaal wijn maken in Mexico.
Gek genoeg is dit een kleine 100 jaar later verboden door de Spaanse Koning. In verband met teruglopende Spaanse exporten.
Na de 2e wereldoorlog zijn de Mexicanen begonnen met het terugplanten van wijnstokken. Tot in de jaren 90 werd er zoete bocht gefabriceerd.
Gelukkig hebben ze sinds een kleine 25 jaar hulp van experts uit Californië, Frankrijk en Spanje om de Mexicaanse wijnen weer op de kaart te krijgen.
Het gebied waar deze wijn vandaan komt is Valle de Guadeloupe, in Baja California.
Je zou kunnen zeggen , het Mexicaanse stuk Californië.
Momenteel zijn daar een kleine 30 wijnbedrijven gevestigd.
Deze wijn komt van La Cetto , een wijngigant die daar 75 procent van de wijngaarden bezit.
Veel wijnen gaan richting de export , omdat de Mexicanen van nature geen wijndrinkers zijn.
De autoriteiten spenderen behoorlijk wat geld in de wijnsector ivm economische en toeristische redenen.
Wat heb ik nu voor mijn neus ?
Santa Cecilia Sauvignon Blanc / Colombard.
Eerlijkheidshalve doet deze wijn in de neus nagenoeg niks … alleen een beetje meloen komt naar boven.
De afdronk is kort maar prettig met tonen van citrus , perzik , meloen en een klein ziltige toon op het einde.
Is dit een topper ?
Nee , maar wel een leuke wijn van een nog jong wijnland.
Met de hulp van de experts daar zullen ze de komende jaren nog goede stappen gaan maken.
Deze wijn is in ieder geval goed doordrinkbaar.
Gevestigde wijnwereld…… wees op je hoede voor dit soort landen 😉

Eindcijfer : 6
Wijnhuis: La Cetto
Jaar : 2018
Druiven : Sauvignon Blanc , Colombard
Streek : Baja California
Land : Mexico
Gekocht bij : Globalwineries.nl
Prijs : €8,99