Geen zomerse temperaturen meer…. voor een beetje vrolijkheid en gezien een hoop scholieren geslaagd zijn, wat vrolijkheid in het wijnglas.
Vandaag is dat een Valpolicella Ripasso.
Deze wijn wordt vaak van Rondinella, Molina en Corvina druiven gemaakt.
De Valpolicella regio strekt zich uit vanuit de Italiaanse alpen tot aan de stad Verona.
Hier worden de Ripasso en Amarone wijnen gemaakt.
Amarone is een echte krachtpatser waar je flink voor moet betalen, Valpolicella Ripasso het goedkopere alternatief.
Ripasso wordt gemaakt zoals iedere andere rode wijn behalve dat men ook de restanten en overblijfselen van eerder gemaakte Amarone wijnen aan de Valpolicella Ripasso toevoegd. (Soms laat men ook nog de druiven in de zon indrogen voordat ze wijn persen )
Dit noemen ze dan ook de Ripasso methode. Die mag alleen in deze regio worden toegepast en is beschermd.
Het resultaat is een smaakvolle wijn met tonen van: Vanille ( houtrijping gehad ) , specerijen, laurier, drop, bosvruchten, gestoofde pruimen en natte aarde. Mooi voor bij de pasta en als aperitief ook geschikt.
Een stoere jongen, deze wijn 🙂
Mijn eindcijfer: 9.
Wijnhuis: Montresor
Druiven: Rondinella en Corvina
Jaar: 2014
Streek/land: Valpolicella / Italië
Gekocht bij : Versailles ( Nijmegen-centrum ) voor €13.99 , ook te koop bij wijnpakketten.nl